تحقیق در مورد چغندرقند

تحقیق در مورد چغندرقند
تحقیق, تحقیق در مورد چغندرقند, چغندرقند, دانلود تحقیق در مورد چغندرقند, مورد

رفتن به سایت اصلی

تحقیق در مورد چغندرقند
لینک دانلود و خرید پایین توضیحاتدسته بندی : ووردنوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )تعداد صفحه : 5 صفحه
 قسمتی از متن word (..docx) :  
‏1‏چغندر ‏قند‏سبزه‌ای است خوردنی مثل ‏ترب‏ که ‏شلغم‏ نیز گویند‏.‏گیاهی که ریشه آن کلفت و لحمی است و به عربی «سلق» می‌گویند و پخته آن از اغذیه لذیذ و شیرین است و برگ چغندر و خود آن را در آشها و بورانی‌ها داخل می‌کنند و نیز چغندر را در تغذیه حیوانات بکار می‌برند و از نوعی از آن ‏قند‏ و ‏الکل‏ می‌سازند‏.‏سبزیی است خوردنی با ریشه بزرگ‏.‏گیاهی دوساله که در سال اول برگهای گسترده دارد و ریشه آن اندوخته قندی می‌سازد و در سال دوم ساقه گلدار آن تشکیل یافته اندوخته را بمصرف میرساند. ساکارز در برگهای بزرگ چغندر در هنگام روز در برابر نور ساخته می‌شود و شب به ریشه رفته در آنجا ذخیره می‌شود و طبقات متوالی ریشه ضخیم می‌گردد. رنگ ریشه‌های چغندر ممکن است زرد یا سفید یا سرخ تیره باشد.‏[۴]‏ نام گیاهی که بیخ و ریشه آن که در زیرزمین رشد می‌کند انواع گوناگون ریز و درشت و کم شیرینی و پرشیرینی دارد و نوع معروف آن چغندر قند است که در کارخانه‌ها بمصرف تهیه قند می‌رسد و تفاله یا ‏ملاس‏ این نوع چغندر را در تغذیه حیوانات مصرف می‌کنند یا بجای کود در تقویت بعضی زراعتها بکار می‌برند و نوع دیگرش چغندر معمولی است که از پخته آن روستائیان و بعضی اهالی شهرستانها تغذیه می‌کنند و خام آن را نیز بمصرف تغذیه حیوانات علفخوار میرسانند.‏خصوصیات گیاهی: ‏چغندر قند با نام علمی Beta vulgaris ‏گیاهی است دو ساله از تیره اسفناج که بصورت گیاهی یکساله زراعت می ‏شود . چغندر قند طی دوره رشد رویشی فاقد ساقه بوده و بصورت مجموعه ای از برگهای ‏بزرگ افقی تا عمودی مشاهده می شود . طول دوره رشد برای تولید قند 6 تا 9 ماه می ‏باشد‏محصول زراعی چغندر ریشه ای است بزرگ و آبدار که شامل سه ‏قسمت است : 1) ‏طوقه که قسمت بالائی ضخیم شده و برگها از آن منشأ می ‏گیرد. 2) ‏منطقه کوتاه و صاف در زیر طوقه که گردن گفته می شود . گردن قطورترین ‏منطقه ریشه می باشد. 3) ‏قسمت گوشتی ریشه که ذخیره قند در آن انجام می ‏گیرد.‏مقدار قند در منطقه گردن و طوقه پایین است مقدار قند در ارقام اصلاح شده ‏به 16 تا 20 درصد می رسد . امراض و کمبود مواد غذایی موجب افزایش ریزیش برگها گشته ‏و عملکرد را پایین می آورد زیرا در این حالت برگهای جدید بوجود می اید که صرفاً ‏بامصرف قند ذخیره شده ریشه رشد می کند . معمولاً ساقه گل دهنده چغنمدر که در سال ‏دوم رشد بوجود می آید از مرکز طوقه رشد می کند گلها کوچک و در روی گل آذین خوشه ای ‏مرکب بطور منفرد با دستجات 2 تا 7 گلی مشاهده می شود خود عقیمی و دگرگشتی بر گیاه ‏حاکم است باد عامل مهم در گرده افشانی بشمار می رود .